Završne pripreme za 46. internacionalnu turističku Una regatu

Završne pripreme za 46. internacionalnu turističku Una regatu
Vijesti

Učesnici 46. internacionalne turističke Una regate, na kojoj će od 25. do 28. jula veslati više od 90 km kroz tri etape, i ove godine očekuje dobra zabava i nezaboravne prirodne ljepote tog dijela Bosne i Hercegovine.

Direktor Javnog preduzeća Nacionalni park “Una“ Bihać Amarildo Mulić kazao je Feni da su zahtjevne tehničke pripreme u završnoj fazi te da su organizatori, pored takmičenja, pripremili i bogat kulturno-zabavni program za učesnike i gledaoce.

Svečano otvorenje Una regate bit će upriličeno 25. jula u Martin Brodu, a dan poslije učesnici će veslati prvu etapu do Štrbačkog buka.

“Broj učesnika zavisi od etapa, a najposjećenija će biti od Štrbačkog buka do Bihaća, kada se očekuje do 700 učesnika”, kazao je Mulić te dodao da će isti dan biti održani i tradicionalni skokovi s gradskog mosta i takmičenje u blobbingu, skokovima s bloba.

Posljednji dan učesnici će veslati treću etapu, od Bihaća do Bosanske Krupe, a bit će organizirana i utrka čamaca.

Mulić je istakao da su pripremili i bogat kulturno-zabavni program za sve učesnike i posjetioce, a da će dobroj atmosferi doprinijeti Marija Šerifović i Hari Mata Hari.

Una regata počela je još davne 1964. godine i postala prepoznatljiv turistički brend koji pokazuje da je rijeka Una jedinstvena prirodna baština Bosne i Hercegovine.

Izvor: Fena
Foto: NP Una