Sutra otvaranje međunarodnog sajma namještaja u Sarajevu: Učešće najavilo 70-ak kompanija

Sutra otvaranje međunarodnog sajma namještaja u Sarajevu: Učešće najavilo 70-ak kompanija
Vijesti

Na ovogodišnjem 35. međunarodnom sajmu namještaja unutrašnjeg i vanjskog uređenja, te prateće industrije „INTERIO“, koji posjetiocima sutra otvara svoja vrata, učestvovat će 70-ak kompanija, javlja Anadolu Agency (AA).

Međunarodni sajam namještaja, unutrašnjeg i vanjskog uređenja i prateće industrije – INTERIO – trajaće od 14. do 18 . marta.

Direktor KSC Skenderija Amer Kapo, na današnjoj konferenciji za novinare, podsjetio je da ove godine slave 35. jubilarno izdanje Sajma.

„U vrlo kratkom roku uspjeli smo malo i redizajnirati dvoranu. Ponosno mogu da kažem da smo napravili pomak za razliku od prošle godine. Naš cilj je da svake godine bude sve veći broj i da imamo kvalitetne izlagače“, pojasnio je Kapo.

Vizija je, kako je kazao, da 2020. budu pandan beogradskom sajmu namještaja.

„Najbolji smo kada je u pitanju regija, a možda i šire, kada je u pitanju drvna industrija i namještaj“, dodao je Kapo.

Selma Bašagić iz Vanjsko-trgovinske komore BiH izjavila je da je drvna industrija grana privrede koja zaslužuje posebnu pažnju.

„Zato što je ona u prošloj godini ostvarila izvoz blizu 1,3 milijarde KM u okviru čega je izvoz namještaja bio 37,7 posto. Dakle, sigurno je jedna od značajnijih grana privrede BiH“, kazala je Bašagić.

Izvor: Agencije
Foto: Agencije