Map Pretraži

Pretraži mapu

0.1 km
Pretraži

Djelatnost:
Škola stranih jezika

Opis: 
Poliglota Institut je škola za učenje stranih jezika i tvrdimo da je ulaganje u učenje stranih jezika najbolja investicija u budućnost.

Cilj koji smo sebi postavili je da vama, kao našim polaznicima, proces učenja jezika učinimo zabavnim i potpuno nezaboravnim iskustvom, apsolutno oslobođenim od stresa i bilo kog vida opterećenja. Još jedan od ciljeva je da sticanje znanja bude nešto u čemu će djeca uživati, a naša misija su obrazovani i sposobni ljudi, zadovoljni usvojenim znanjem i spremni da odgovore zahtjevima savremenog društva.

Poliglota Institut je certifikovani pripremni Cambridge centar i ispitni APTIS centar.
Kursevi stranih jezika za djecu, tinejdžere i odrasle:
– engleski,
– njemački,
– italijanski.
– Usluge sudskih tumača za sve pomenute jezike.

– BHS za strance.

– Školica engleskog i njemačkog jezika za djecu od 3 do 6 godina:
Djeca na kreativan način, kroz pjesmice, crtanje, igrice i primjenom NTC metoda uz savremene programe, usvajaju engleski ili njemački jezik jer UČENJE JE IGRA!

NTC radionice Brčko:
Poliglota Institut je jedini licencirani NTC centar na području Brčko distrikta.
Na NTC radionicama učimo djecu kako da zavole učenje i školu!

Djeca koja prođu kroz program imaju mnogo bolji školski uspjeh, mnogo lakše i brže uče te razvijaju sopstvene metode i tehnike učenja.

Naš cilj je da naučimo djecu tehnike učenja koje će moći da koriste u kasnijem školovanju, ali i u svim izazovima koje život donosi.

Pomoću ovih revolucionarnih metoda i tehnika, kroz igru stimulišemo mentalni razvoj djece, brzinu razmišljanja, povezivanja, zaključivanja, koordinaciju pokreta, motoriku, sprječavamo poremećaje koncentracije i pažnje.

Omogućite maksimalan razvoj potencijala svog djeteta!

NTC radionice za djecu – učenje za novo doba!

Razvili smo metode i tehnike pomoću kojih će dijete puno brže i lakše da uči te će razviti sopstvene metode i tehnike učenja.

NTC radionice imaju za cilj da razviju funkcionalno znanje i logičko mišljenje kod djece.

Radionice su namijenjene za djecu uzrasta od 4 do 15 godina. Sprovode se u u toku cijele godine, a organizovane su u dva ciklusa koja čine 16 radionica.

Radionice se realizuju jednom sedmično u trajanju od sat i po za stariju djecu i sat vremena za četverogodišnjake.

Mjesečna članarina je 50 KM. Ukoliko više djece iz iste porodice ide na naše radionice obezbijedili smo i popust. 

Svaki nivo je različit i prilagođen uzrastu, pa Vaše dijete može da pohađa više ciklusa godišnje.

– Kursevi robotike i programiranja za djecu i odrasle:
– STEM Robotika
– PYTHON (pajton) programiranje
– Java kurs programiranja + rad sa bazom podataka (MySQL)
– Programiranje mobilnih aplikacija na Android platformi
– Java razvoj Web aplikacija + HTML5, CSS3, Javascript

– Scratch programiranje:
Programiranje je vještina 21. vijeka uz koju djeca učeći mogu dobro i da se zabave.Najbolje vrijeme za učenje programiranja je dok su djeca u razvojnom periodu, puni entuzijazma počinju da uče kroz igru, te prave svoje prve programske korake. Kroz učenje principa programiranja podstiče se radoznalost, logika, kreativno razmišljanje, rešavanje problema, sistematsko i analitičko razmišljanje, pravljenje sistema iz pojedinačnih delova. Nova znanja se najbolje usvajaju jednostavnom praktičnom primjenom u Scratch okruženju.

Na Scratch kursu polaznici će da nauče da izrađuju:
– Interaktivne animacije i igrice sa slikom, crtanjem i zvukom.
– Interaktivne aplikacije sa unosom i obradom podataka, na primer kvizovi, itd.
– Jednostavne video igre sa vođenjem likova putem miša ili tastature, izbegavanjem prepreka, sakupljanjem poena, prelaženjem nivoa;
– Algoritmi
– Ponavljanja i petlje i programiranje vođeno događajima, uslovna logika…
– Promenljive
– Procedure i generalizacija
– Kloniranje i modularnost
– Korisnički unos podataka
– Korisnički interfejs za upravljanje programom
– Animacija
– Pozicioniranje u prostoru putem x-y koordinatnog sistema
– Remiksovanje postojećih Scratch projekata

– Dramske radionice:
U sklopu dramskih radionica polaznici će imati priliku da se upoznaju sa radom na pozorišnoj predstavi, aktivno učestvuju u radu i izvedbi pozorišne predstave, te da nauče na koji način pozorište funkcioniše. Pored rada na kreiranju predstave – glume, imat će priliku da uče o pisanju dramskog teksta, režiji, izradi scenografije, pravljene pozorišnih maski, izboru kostima, kao i radu na različitim teatarskim formama – performansu, klovnovskim i lutkarskim predstavama, aktivnom učešću u izradi pozorišnog bontona, kao i druženju s profesionalnim glumcima i posjeti predstavama.

Kroz dramske radionice želimo našim polaznicima dati kreativni prostor za rad, priliku za učenje i stvaranje, uživanje u dramskoj čaroliji i stvaranju gdje će se zaista i uvjeriti da je cijeli svijet pozornica.

– Likovne radionice:
Likovne radionice se sastoje iz tri dijela:
1. Klasičnog crteža i slikarstva (portret, figura, pejzaž, mrtva priroda, kopiranje slika velikih majstora…) 
2. Kreativni dio: apstraktno slikarstvo (mašta, likovi iz crtanog, plakati za naslovnice knjiga), vajarstva ( klasično i moderna) 
3. Teorija istorije umjetnosti paralelno sa praktičnim dijelom ( uvod u najznačajnije likovne pravce, umjetnici koji su obilježili svoje vrijeme).

Predavač u toku radionica istovremeno slika na odvojenom papiru, mogućnost odlaska u galerije.

Radionice su korisne za razvijanje 5 vrsta kreativnosti (ekspresivna, produktivna, inovativna, eminentna, potencijalna).

Dijete kada crta ono se igra. Svaka igra je postavljena na temelju kreativnosti. Kroz likovnost se najvise razvija vizuelna percepcija, spoznavanje oblika, boja, pojava, okoline.

Picaso je jednom prilikom rekao: Sva djeca su umjetnici, samo je problem da to ostanu i kada odrastu.

– Edukativno-kreativne radionice za djecu:
Kreativne radionice za djecu od 3 do 6 god. podrazumijevaju niz radionica u kontinuitetu koje djeci pomažu usvojiti određeno znanje i vještine, potiču kreativnost i maštu, omogućavaju pravilan razvoj samopouzdanja i pozitivne slike o sebi. Ljepotom stvaranja i s ciljem uspjeha djeca postižu vrhunske rezultate u svom razvoju.

– Veseli boravak:
Veseli boravak je produženi boravak za djecu predškolskog i školskog uzrasta u Brčkom, koji pruža sve ono što je djetetu potrebno za zdravo, bezbjedno i korisno provođenje vremena prije ili poslije škole. Radno vrijeme je od 7 do 17 časova, uz mogućnost produženja po potrebi. Aktivnosti koje se realizuju u njemu osmišljene su od strane profesionalnog tima naše škole koji realizuje iste kroz individualni ili grupni rad.Princip rada našeg Veselog boravka se zasniva na NTC metodama i tehnikama.

Vrijeme koje djeca provode u Veselom boravku ispunjeno je njihovim samostalnim radom koji se ogleda u uvježbavanju misaonih i perceptivnih sposobnosti, kao pomoć u početnom i daljem pisanju, čitanju, računanju (ponavljanje i utvrđivanje nastavnih sadržaja). 
Djeca učestvuju u slobodnim aktivnostima koje su ispunjene različitim kreativnim i edukativnim radionicama (muzičke, likovne, dramske, psihološke, zdravstvene, ekološke…).
Kada se odlučite na privatni boravak za školsku djecu, dovoljno će biti da djecu dovodite od kuće do boravka i od boravka do kuće. Sve ostalo prepustite Veselom boravku. Dijete će biti dovedeno od boravka do škole i od škole do boravka, dobijaće pomoć pri izradi domaćih zadataka, dobijaće redovne i kvalitetne obroke (doručak, užinu, ručak, užinu), i, po potrebi, dopunsku nastavu. Uključeni su još i redovna jutarnja gimnastika, časovi stranih jezika (engleskog i njemačkog), programiranje za djecu, čitanje sa logopedom, časovi kreativne matematike, kao i kreativne tematske radionice (kreiranje od recikliranih materijala, dramatizacija dječijih književnih dela, sportske radionice, radionice na aktuelne teme kao što su bezbjednost u saobraćaju, bezbjedno korišćenje interneta i sl.)

Grupe su male i broj mjesta je ograničen, kako bi se sa djecom što kvalitetnije radilo.

Poliglota Institut – Jer mi volimo svoj posao!

 

Radno vrijeme

Ponedjeljak

07 - 22h

Utorak

07 - 22h

Srijeda

07 - 22h

Četvrtak

07 - 22h

Petak

07 - 22h

Subota

09 - 14h

Nedjelja

09 - 14h

Kontaktiraj firmu
Pokaži putanju