Ahmetlić: Uspjeh Tešnja je u majkama, ovdje privreda diktira politici

Ahmetlić: Uspjeh Tešnja je u majkama, ovdje privreda diktira politici
Vijesti

Izudin Ahmetlić, vlasnik i direktor HIFA OIL, sinoć je uputio snažne poruke državi, privrednicima i društvu gostujući u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića.

Ahmetlić je uputio i inspirativnu poruku svim mladim ljudima u Bosni i Hercegovini. „Kao neko ko je završio fakultet sa 20 godina i otišao raditi na elementaru na građevinu, ne postajte robovima struke koju završite, budite spremni da ako završite jedan fakultet da možete raditi sasvim nešto drugo. Ja sam radio na mašinama, radio sam na elementari, radio sam na građevini, a bio sam diplomirani inžinjer agronomije. Dakle, ovom ćete rečenicom odagnati, mnogi od vas, mnoge probleme sebi, jer ćete tražeći samo posao za koji ste školovani izgubiti mnogo vremena“, rekao je Ahmetlić.

Pozvao je sve da skupe hrabrosti i snage.

„U život idite daleko odlučnije, ne tražite od države puno, trudite se da državi dajete od sebe mnogo, jer država u ovom trenutku je u poziciji da joj treba pomoć“, kazao je Ahmetlić.

Pozvao je i političare da pomognu sa svoje strane u cilju pravljenja što kvalitetnijeg ambijenta za mlade ljude, te dodao da smatra da vjerske zajednice mogu također da daju nevjerovatno veliki doprinos.

„Na ovaj način smo u prilici da napravimo društvo iz kojega se ne odlazi, želimo da nam se dolazi, da se radi u ovoj državi“, rekao je Ahmetlić.

Govorio je i o receptima za uspjeh, te ekonomskom čudu koje je napravio u gradu kojeg zovu ekonomskim čudom – Tešnju.

Izvor: Facetv.ba
Foto: Screenshot